“Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον εκσυγχρονισμό των F-16 θα ΄ναι μακρύς ο δρόμος”! Διαξιφισμοί

Διαξιφισμοί  (Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. ΦράγκοΛεφτά υπάρχουν
Για λαθρεμπόριο καυσίμων τα έχουμε πει. Στου κουφού την πόρτα.
Όταν ο μακαρίτης Κουτσόγιωργας απεφάσισε να κομματικοποιήσει πλήρως την Διοίκηση, σκάρωσε τον Νόμο 1558/85 με τον οποίο καταργούσε τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων και άνοιξε τις πόρτες σε Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς, συμβούλους κομματικών αργόσχολων.
Ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα δεν υπάρχει σε κανένα Ευρωπαϊκό κράτος. Τον καθιέρωσε ο Εθνάρχης Κων. Καραμανλής ο Α’ για να βολευτεί κόσμος. Ένας Γενικός ανά Υπουργείο.
Ο κ. Θεοδωράκης κατήγγειλε ότι η παρούσα Κυβέρνηση παρέλαβε από τους Αντωνομπένηδες 156 θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, τους έχει φθάσει στους 232, κανονικούς και αναπληρωτές!
Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας σημαίνει πολυτελή γραφεία, γραμματείς, αυτοκίνητα, έξοδα κίνησης κ.λπ.
Όλος αυτός ο συρφετός κοστίζει τεράστια ποσά στο κράτος που ελλείπουν από υγεία, άμυνα, παιδεία κ.λπ. Η κατάργηση αυτών των θέσεων ουδεμία δυσλειτουργία θα προκαλέσει στο κράτος. Αντίθετα θα ανακουφίσει τη Δημόσια Διοίκηση που στενάζει από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και η άμυνα στενάζει από τις ελλείψεις.
Αδύναμες ΕΔ, σημαίνει ευάλωτη χώρα

Ουίνστον Τσώρτσιλ
Ουδέν, μα ουδέν κόμμα, ιδιαίτερα απ’ αυτά που στοχεύουν στην κατάληψη και νομή της εξουσίας βγάζει άχνα για τη μεγάλη αυτή πληγή. Πρόβλημά του είναι η τακτοποίηση πολυάριθμων προσώπων της νομενκλατούρας της.

Και διηγώντας τα να κλαις
Η Ελλάδα των δανείων, της αστακομακαρονάδας και της φραπεδιάς μπήκε στη φάκα του ΔΝΤ ομού μετά των Κύπρου, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας.
Όταν έσκασε η “βόμβα”, οι πολιτικές ηγεσίες των πληγείσων χωρών, πλην Ελλάδος, μαζεύτηκαν, άρχισαν να κάνουν οικονομίες από τις παροχές του κράτους στους Μεγαλοεξουσιαστές, αρχίζοντας από τους Προέδρους της Δημοκρατίας και ομονοούντες , έβαλαν στοίχημα να διασώσουν τη χώρα τους. Στην Πορτογαλία, μάλιστα, έστειλαν έναν πρώην Πρωθυπουργό, στο σκαμνί για αρπαχτές. Επέλεξαν, επίσης, ο,τι καλύτερο είχαν για τις διαπραγματεύσεις. Ούτε λαμόγια, με παρελθόν, ούτε αδαείς.
Σήμερα, μετά τόσα χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από κάθε προηγούμενη χρονιά, ενώ οι τρεις «συμπάσχουσες» χώρες έχουν πάρει προ πολλού την πάνω βόλτα.
Σπριντ Ιρλανδίας – Πορτογαλίας – Κύπρου, σημειώνει η Κ 07/01/18..
Η Ιρλανδία καταγράφει εντυπωσιακούς δείκτες ανάπτυξης υψηλότερους στην Ευρώπη με διαφορά από άλλες χώρες, 8,3 το 2015, 25,6 το 2016. Ανεργία από 14,5 στο 6,1 (Νοε 17).
Η Πορτογαλία πραγματοποιεί άλματα. Η ανεργία από 17,5 έχει μειωθεί στο 8,5. Το δημοσιονομικό έλλειμα από 11,2 ΑΕΠ το 2010 έπεσε στο 2%.
Η Κύπρος αναπτύσσεται με εξαίρετους δείκτες για το έλλειμα, την ανεργία, την ανάπτυξη.
Το γιατί το επαναλαμβάνουμε: Ικανοί, πατριώτες και θεληματικοί πολικοί. Οι σαβούρες του παρελθόντος απήλθαν.


Και «ολίγη» από την Ψωραλέξαινα

Το επετειακό τεύχος του ECONOMIST για το 2018 μας επεφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση – έρευνα του GALLUP οι Έλληνες αισθάνονται ως ο πιο δυστυχισμένος λαός του κόσμου! Αυτά, βέβαια, δεν αφορούν την πολιτική ηγεσία. Στον κόσμο της. Για την διατήρηση των προνομίων της ασχολούνται και μόνο.

Σαν βγεις στον πηγαιμό…
Για τον εκσυγχρονισμό των F – 16 τότε σε περιμένει μακρύς ο δρόμος.
Είναι τα λύτρα της αδιαφορίας τόσων χρόνων και του στρουθοκαμηλισμού της πολιτικής ηγεσίας της τελευταίες δεκαετίες.
Η LOA (των ΗΠΑ) πηγαίνει κι έρχεται, εμπροσθοβαρής. Στο δρόμο παραμονεύουν Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες.
Τον λόγο έχουν ο Α/ΓΕΑ. Πτέραρχος Κ. Χρ. Χριστοδούλου και ο Γεν. Δ/ντης ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος Κυρ. Κυριακίδης.
Εγώ, επιμένω, λεφτά υπάρχουν και έχω υποδείξει από πού μπορούν να εξοικονομηθούν ενώ, ταυτόχρονα η Αμερικανική πλευρά “πιέζει”, να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη.
Τελικά αν η υπόθεση δεν προχωρήσει ταχέως νομίζω ότι, χρονικά, δεν θα εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο έχει σχεδιασθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι ας διαβάσουν μια ωραιότατη ανάλυση του Π. Καρβουνόπουλου στο MILLITAIRE.GR για το θέμα με τίτλο “Τα 10 δεδομένα για τον εκσυγχρονισμό των F – 16”.


Πολυεθνικές ασκήσεις
Μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε από το έγκυρο φύλλο στο χώρο της άμυνας DEFENCE NEWS (Δεκ 17) στη μεγάλη πολυεθνική, αεροπορική, άσκηση BLUE – FLAG που οργανώθηκε από την ΠΑ του Ισραήλ και εκτελέσθηκε με συμμετοχή άλλων κρατών: ΗΠΑ, Ελλάδα, Πολωνία (με F-16), Μάλτα (με TORNADOS), Γερμανία (με EUROFIGHTER), οι Γάλλοι (με MIRAGE) και Ινδία (με C130j).
Το Ισραήλ συμμετείχε με ολόκληρη την γκάμα μαχητικών του F16C, F15, F116I κα.
Η άσκηση επέτυχε απόλυτα και κατά την προπαρασκευή, εκτέλεση και κριτική.
Ο αρχηγός ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου ετοιμάζει την αντίστοιχη Ελληνική ΗΝΙΟΧΟΣ (Άνοιξη) με φιλοδοξία να ξεπεράσει τους Ισραηλίτες. Μπορεί να τα καταφέρει… Έχει πείρα ώστε να μην επαναληφθούν αστοχίες του παρελθόντος.

Λυγμοί, γόες και κραυγές απόγνωσης
Μας συγκίνησαν, όντως, οι δηλώσεις της Πρωθυπουργικής συντρόφου κ. Μπαζιάνα περί λυγμών στις επετείους της ημέρας της «άλωσης» της πλήρους υποταγής της χώρας στους δανειστές (05.08.15). Γιατί όμως ριχτήκαμε στο πηγάδι, ποιοι είναι υπεύθυνοι; Προχωρήσαμε με την εξυγίανση της πολιτικής ζωής κα τιμωρία των υπευθύνων; Δεν μας είπε τίποτα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, ήδη, ενσωματωθεί με το αδελφάτο της OMERTA.
Μας το είπε όμως η διακεκριμένη δικαστικός Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ελένη Τσουλουπάκη, επικεφαλής της ομάδας δίωξης της διαφθοράς (Συνέντευξη 05.01.18) στο politico. eu)

Η εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα (σ.σ. που μας οδήγησε, πρωτίστως, στην φτωχοποίηση, ανυποληψία και εξασθένιση της άμυνας) δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα ενός διαλυμένου κράτους αλλά τροφοδοτήθηκε από τις ίδιες τις χώρες που επικρίνουν την Ελλάδα για την κακή της οικονομική διακυβέρνηση (σ.σ. οι τελευταίοι που τους στείλαμε για διαπραγμάτευση ήταν τα συνεταιράκια των πρώτων…).


Ολίγη φιλολογία περί Σκοπιανού και Εκκλησίας
Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη.
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.
Ne supra crepidam sutor (ο σκανδαλοποιός να μιλά μόνο για τους ιμάντες των σκανδάλων)
Ο Απέλλης προς σκανδαλοποιό που επεχείρησε υποδείξεις για τις πτυχές του χιτώνός.
Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
Η εθνικοφροσύνη είναι επάγγελμα, ιδί, οραίον και επικερδές. (Μποστ)
Η εξωτερική πολιτική δεν είναι θέμα ούτε Δημάρχων, ούτε Αρχιερέων. Είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας.
Και ένα ποιηματάκι από το σκίτσο της ΙΙ Ιανουαρίου 18 του υπέροχου Δημ. Χατζόπουλου στην Καθημερινή:
Μακεδονία κουνιστή
του Αλέξανδρου αιώρα
που σε κουνούσαν δεξιοί
κι αριστερούς ζαλίζεις τώρα.
Ήσουν και θα’ σαι βολική
παπάδων το τροπάρι
που η Ιερά τους Σύνοδος
μας έχει πια κουράσει.
Αυτά τ’ αυτιά δεν μπορούν
να είναι βουλωμένα
Καλύτερα σαν του Βαν Γκόγκ
να ταχουμε κομμένα

(Αριστερά του “ποιήματος” υπήρχε μία άδεια κουνιστή πολυθρόνα

και δεξιά ο Βανκ Γκογκ, χωρίς αυτιά)

Μικροδιαξιφισμοί
Στο υπερσύγχρονο υποβρύχιο 214 ΠΙΠΙΝΟΣ του ΠΝ φιλοξενήθηκαν 16 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου και έλαβαν μέρος σε 6ωρη άσκηση στο Σαρωνικό που περιλάμβανε κατάδυση! Συγχαρητήρια στο ΠΝ για την πρωτοβουλία του και στα θαρραλέα παιδιά.
Και μια σπουδαία πρωτοβουλία του Στρατού που προχωρά με σταθερό βηματισμό, στον εκσυγχρονισμό. Άρχισε να πιστοποιεί μονάδες του με ISO (International Organization for Standarization). Ήδη έχουν πιστοποιηθεί 27 μονάδες ή φορείς. Ένας εκσυγχρονισμός ουσίας. Εύγε…

COMMENTS

loading...
Όνομα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ_ΣΤΡΑΤΟΥ,53,ΑΛΒΑΝΙΑ,34,ΑΜΥΝΤΙΚΗ_ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,40,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ_ΑΠΟΨΕΙΣ,167,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,57,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,17,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,51,ΔΙΕΘΝΗ_ΣΚΗΝΗ,169,ΕΘΝΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΕΘΝΙΚΗ_ΦΡΟΥΡΑ,13,ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,57,ΕΛΔΥΚ,4,ΕΝΟΠΛΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,345,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ,59,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,345,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ,17,ΕΦΕΔΡΕΙΑ,23,ΗΠΑ,76,ΙΣΤΟΡΙΑ,65,ΚΥΠΡΟΣ,182,ΛΙΜΕΝΙΚΟ,47,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ,21,ΝΑΤΟ,46,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,3,ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ,112,ΠΟΛΕΜΙΚΗ_ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ,322,ΠΟΛΕΜΙΚΟ_ΝΑΥΤΙΚΟ,235,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,14,ΡΩΣΙΑ,49,ΣΚΟΠΙΑ,53,ΣΤΡΑΤΟΣ_ΞΗΡΑΣ,80,ΤΟΥΡΚΙΑ,467,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,36,ΥΕΘΑ,65,ΥΠΕΞ,35,
ltr
item
ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ: “Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον εκσυγχρονισμό των F-16 θα ΄ναι μακρύς ο δρόμος”! Διαξιφισμοί
“Σαν βγεις στον πηγαιμό για τον εκσυγχρονισμό των F-16 θα ΄ναι μακρύς ο δρόμος”! Διαξιφισμοί
https://1.bp.blogspot.com/-Vwi_Mf66Q7k/Wl75Lm240-I/AAAAAAACo6g/XggVaO7RVnIrR_e4_oZhVPZeX8ibJTPWQCLcBGAs/s640/Screenshot_1.png
https://1.bp.blogspot.com/-Vwi_Mf66Q7k/Wl75Lm240-I/AAAAAAACo6g/XggVaO7RVnIrR_e4_oZhVPZeX8ibJTPWQCLcBGAs/s72-c/Screenshot_1.png
ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ
https://ethnosimo-gr.blogspot.com/2018/01/f-16_17.html
https://ethnosimo-gr.blogspot.com/
https://ethnosimo-gr.blogspot.com/
https://ethnosimo-gr.blogspot.com/2018/01/f-16_17.html
true
3438080979382532619
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy