Έρχονται Ιάπωνες για νέο πυροσβεστικό αεροσκάφος! Ο Κ.Φράγκος αποκαλύπτει στους Διαξιφισμούς

Διαξιφισμοί  (Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)Διαξιφισμοί 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Τα σκίτσα είναι του ΣΤΑΘΗΛηστεία στελεχών και αδιαφορία για την Άμυνα

Όταν οι ΕΔ μιας χώρας είναι ασθενείς, σημαίνει ότι αυτή είναι ευάλωτη. Ουδέποτε πρόκειται να ευημερήσει.

Ουϊνστον Τσώρτσιλ
Μας φορολόγησαν σκληρά, τη μεσαία τάξη, ενώ άφησαν άθικτους εαυτούς και την πολιτική – οικονομική ελίτ. Τα στελέχη των ΕΔ υπέστησαν άγριο μακελειό στις απολαβές τους με επίπτωση επί του φρονήματός. Λήστεψαν τους μεσαίους, μετατρέποντάς τους σε παρίες, με την “αγνή” πρόθεση να ενισχύσουν τους αδύνατους, δηλαδή αυτούς που θα επιλέξουν για να τους εξαγοράσουν την ψήφο. Και δεν αισχύνονται… Συμφωνεί και η ΝΔ για να μην κακοκαρδίσει την δεξαμενή ψηφαλακίων. Αδιαφορούν για την Άμυνα και ενδιαφέρονται μόνο για την αλίευση ψήφων.
Οι πάντες, από τον Ανθυπολοχαγό του Διδυμότειχου μέχρι τους Αρχηγούς Επιτελείων γνωρίζουν ότι για να υπάρξει μια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ αποτροπή (βρισκόμαστε στο έσχατο όριο) θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να γίνει:
Εκσυγχρονισμός των F – 16 που, λόγω του κακού χειρισμού της πολιτικής εξουσίας, ξαναεισήλθε στους ρυθμούς που λέγονται ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ (αναμένεται νέα προσφορά προσαρμοσμένη στις Ελληνικές δυνατότητες του 1,1 δις $). Βρισκόμαστε στο όριο χρησιμότητας του εκσυχρονισμού.
Εκσυγχρονισμός φρεγατών, πλήρης και όχι μπαλώματα.
Απόκτηση από Σ.Ξ. των 70 Ε/Π ΟΗ – 58 που προσφέρονται από USARMY έναντι συμβολικής τιμής.
Ποια δαπάνη απαιτείται για όλα από τα στοιχειώδη; 1,5 δις $ για τα F – 16, 400 εκ. ευρώ για τις φρεγάτες και 50 εκ. $ για τα ελικόπτερα. Συνολικά 1,9 δις $. Όχι όλα μαζί. Υπάρχει η προκαταβολή για τα μαχητικά; Αναγκαία προκαταβολή για έναρξη στις φρεγάτες. Δεν υπάρχουν τα 50 εκ. ευρώ για τα ελικόπτερα.


Γίναμε και… γαλαντόμοι

Να κυβερνάτε ένα λαό όπως ένα μικρό ψάρι, ποτέ να μην το παραψήνετε

Λάο Τσε
Αφού μας γδέρνουν,, μας απομυζούν, μας καταληστεύουν, επί σειρά ετών, από το 2009. τώρα παριστάνουν τους γαλαντόμους, του κιμπάριδες, χωρίς να ενδιαφέρονται αν η άμυνα, η αποτροπή έχει φθάσει στα όριά της.
Μοιράζουν, από περισσεύματα λένε, 1,4 δις. Δεν σκέφτονται ότι κανείς δεν εμπιστεύεται τη χώρα για να έρθει να επενδύσει όταν, εκτός των άλλων, αυτή η χώρα είναι ανασφαλής. Μπορεί σε μία στιγμή να βρεθεί σε δεινή θέση αν οι γείτονες το κρίνουν σκόπιμο. Ποιον θα φοβηθούν; Την ΕΕ, τον Πούτιν ή τον Τραμπ; Δεν βλέπετε πώς τους συμπεριφέρθηκε ο Ερντογάν;
Αφού θέλουν να μοιράσουν (σε ποιους δεν είπαν) ας το κάνουν, αλλά από το 1,4 δις ας δώσουν τώρα 50 εκ. $ για τα ελικόπτερα, 50 εκ. € για τις φρεγάτες και 100 για τα μαχητικά. 1,2 δις ευρώ καλό είναι για κοινωνική πολιτική. Και να σκεφθούν ότι στις ασθενείς τάξεις ανήκουν και οι μόνιμοι οπλίτες, οι Λοχίες, οι επισμηνίες κ.λπ. Ας το σκεφθούν.


Καταφθάνουν Ζαπόνια
Φαίνεται ότι καρποφόρησε το ταξίδι που έκανε προ διμήνου στο Τόκιο ο Γεν. Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης (σας είχα ενημερώσει περί τούτου) προς αναζήτηση βιομηχανικών συνεργασιών στο τομέα της Άμυνας.
Εντός του Δεκεμβρίου καταφθάνουν στην Αθήνα στελέχη του Ιαπωνικού Ομίλου SHIN – MARA (Αεροπορικές κατασκευές, ανταλλακτικά κ.α.) για να παρουσιάσουν αεροσκάφος πολλαπλής χρήσης (πυροσβεστικό, περιπολιών κ.λπ.)
Προς τούτοις, ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κ. Τ. Ροζολής σήμανε συναγερμό και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις συζητήσεις, ώστε να προκύψει κάτι το θετικό.
Η συμπαραγωγή ενός τέτοιου α/φ εδώ θα είναι κάτι το σημαντικό γιατί η Ευρώπη, αλλά και άλλες χώρες, δεν μπορούν, να αγοράζουν πυροσβεστικά από την CANADAIR που δεν τα παράγει πλέον. Αμήν… Σαγιονάρα… Περισσότερα προσεχώς…

Πού πάτε κ. Γαβρά;
Ακούστηκε ότι ο διάσημος και σοβαρός συμπατριώτης, σκηνοθέτης σχεδιάζει να γυρίσει φιλμ με θέμα τη ζωή του Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη, αυτού του νάρκισσου Δον Κιχώτη της Οικονομίας που έβαλε το χεράκι του να πατώσουμε περισσότερο.
Μη το κάνετε κ. Γαβρά μου, γιατί δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξει αυτή η ιστορία. Με το Ζ ενθουσιάσατε το μακαρίτη Κουτσόγιωργα ώστε να πείσει τον Παπανδρέου να προωθήσει τον κ. Χρ. Σαρτζετάκη στην προεδρία με την γελοία διαδικασία των έγχρωμων ψηφοδελτίων στην Βουλή που μας έκανε, διεθνώς, ρεντίκολο και τα επόμενα πέντε χρόνια να ζήσουμε σπάνιες στιγμές φαιδρότητας εις βάρος των Ανώτατων Πολιτικών θεσμών της χώρας… Από το κακό στο χειρότερο αυτός ο θεσμός…


Απίστευτο και… Σουνιτικό
Αν διερωτάσθε αν ζούμε στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε κάποια Σουνιτική ή Σιϊτική δυναστεία ή θεοκρατική εξουσία της Μ. Ανατολής, θα σας διαβεβαιώσω ότι συμβαίνει κάτι το ενδιάμεσο.
Διαβάζω στις εφημερίδες (01.11.17): Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το αίτημα της Διευθύνσεως Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ περί ανακηρύξεως του Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου ως Προστάτη του Στρατιωτικού Σώματος των Διαβιβάσεων!!! Ποια είναι αυτή η υπηρεσία που επικοινωνεί με την Ιερά Σύνοδο; Αυτή η Διεύθυνση Ιερέων πήρε άδεια από το ΓΕΕΘΑ ή από το ΥΕΘΑ για την ανακήρυξη του προστάτου; Οι Διαβιβάσεις δεν ανήκουν στον Στρατό Ξηράς που έχει προστάτη των Άγιο Γεώργιο; Πότε θα πάψει η απόπειρα διείσδυσης της Εκκλησία στις ΕΔ που είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν προσωπικό για λιτανείες, περιφορές οστών και εικόνων κ.λπ.; Ξεχάσαμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι;
Ελέχθη ότι ο Άγιος Παΐσιος είχε λάβει μέρος στον εμφύλιο ως ασυρματιστής. Με τον Εθνικό Στρατό ή τον ΔΣΕ;


Κύριοι του ΙΣΝ τι πάτε να κάνετε;

Με τι χαρά και ευφροσύνη ακούσαμε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προσφέρει στο κράτος (υπ. Υγείας):
Χρήμα για την ανέγερση δύο νέων νοσοκομείων (Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη) και την ανακαίνιση του Ευαγγελισμού.
Πιστώσεις για την επισκευή των τριών (3) νοσοκομειακών ελικοπτέρων (που είχαν εγκαταληφθεί στη σκουριά από Αντωνομπένηδες και Πολακοκουρουμπλήδες) και την αγορά δύο (2) αεροπλάνων για αεροδιακομιδές, καθώς επίσης τις δαπάνες επισκευής δύο (2) ελικοπτέρων S. PUMA για αεροδιακομιδές επίσης. Σύνολον 200 εκ. ευρώ.
Ξέρετε που δίνετε τα λεφτά σας κύριοι του Ιδρύματος; Στον σύντροφο Πολάκη, που είναι εντελώς ανεπαρκής για να τα διαχειριστεί; Ρωτείστε, παρακαλώ, γιατί επί 30 μήνες έχει θάψει τον διαγωνισμό για προμήθεια 156 ασθενοφόρων με χρήματα ΕΣΠΑ που έχουν ήδη διατεθεί; Τριάντα μήνες, αδέρφια, αδρανής.
Εσείς ξέρετε τον τρόπο. Κάνατε ΜΟΝΟΙ σας διαγωνισμό για αγορά 143 ασθενοφόρρων, τον τερματίσατε ταχύτατα εντός 6μήνου και ήδη τα οχήματα παραδίδονται στο ΕΚΑΒ. Στον Πολάκη διαθέτετε το χρήμα; Καλά κρασιά…

Και στο 401 ΓΣΝ
Οι “άγιοι” του ΙΣΝ δεν ξέχασα τον Στρατό. 5 εκ. ευρώ διέθεσαν για εκσυγχρονισμό του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.
Συνεργάσθηκαν με τους ιθύνοντες του Νοσοκομείου και έδωσαν, ομού, τις καλύτερες λύσεις.

Η ΕΛΒΟ
Συνεχίζεται η, κατ’ ιδίαν, εξέταση των προτάσεων των ενδιαφερομένων για την αγορά της πολύπαθης εταιρείας.
Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.
Έγινα, όμως , περισσότερο αισιόδοξος όταν πληροφορήθηκα ότι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παραγόντων για την σωτηρία της εταιρείας υπό την Προεδρία της κ. Κ. Νοτοπούλου, διευθύντριας του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (άλλη εφεύρεση κι αυτή για διορισμούς).
Ο τ. Υπουργοί Οικονομικών και Άμυνας που επέτρεψαν την καταλήστευση και ερήμωση αυτής της ωραίας κρατικής εταιρείας δεν έπρεπε να έχουν δικασθεί; Ή, τουλάχιστον, να κρύβονται;


Που είναι η διαφθορούλα;
Θα μου απαντήσετε ότι δεν την βλέπετε επί Κυβέρνησης Αριστεράς (;) και Υπουργού κατά της Διαφθοράς του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου.
Έρευνα της Ernst – Young στην περιοχή της Ευρώπης – Μ. Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής κατατάσσει την Ελλάδα στην Τρίτη θέση σε ποσοστά διαφθοράς μετά την Ουκρανία και Κύπρο (80%). Έπονται η Σλοβακία (81%, Κροατία,, Ουγγαρία).
Στη γειτονιά μας το τρωκτικό δουλεύει καλά: Βουλγαρία 68%, Τουρκία 67% και Ρουμανία 31%!! (Μήπως έκαναν λάθος;)
Χαίρε, ω Ελλάς, των Αδιαφθόρων πολιτικών!
Τους αδιάφθορους Δικαστές της κ. Τουλουπάκη τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους; Πέρυσι, τέτοιο καιρό , ήταν έτοιμα τα πορίσματα για τα σκάνδαλα ΝΗ – 90 (κ. Ζαμανίκα) και APACHE (κ. Τσιρώνη). Πού σκάλωσαν;

Το καλό να λέγεται (ΛΑΕΔ)
Η Λέσχη Αξιωματικών ΕΔ (ΛΑΕΔ) που στεγάζεται στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα Σαρόγλου (σ.σ. ήθελαν να το εκποιήσουν μερικά σαΐνια) παρουσιάζει τελευταία μια εξαιρετική βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, λειτουργιών και της ποιότητας γευμάτων. Εκεί γίνονται και οι επίσημες εκδηλώσεις Υπουργείων και Επιτελείων.
Πέραν του ωραιότατου αναψυκτηρίου του 3ου ορόφου, που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες προγραμματίζεται, από την άνοιξη, και το άνοιγμα μικρής κινηματογραφικής λέσχης.
Συγχαρητήρια στον Δ/ντη Ταξίαρχο κ. Γ. Ρέλια, καλές συνεργάτιδες και συνεργάτες και, ιδιαίτερα, στους υπαξιωματικούς που προσφέρουν πολλά. Μέχρι και ο πολύ καλός chef Λευτέρης είναι Υπαξιωματικός. Μπράβο και στο ΓΕΣ που εποπτεύει.
Προτείνω την αύξηση της τιμής των μερίδων κατά 0.50 ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερα. Αν μην ακούγονται οι τσίπηδες…


Λαϊκά άσματα
Μια πόρτα έχει το Υπουργείο

ήταν ανοιχτή και μπήκα

σεργιάνισα δέκα λεπτά,

πέταξα και φέιγ βολάν,

κι από την ίδια βγήκα.

Ρουβίκωνας (στους Ρυθμούς του Στέλιου Καζαντζίδη και της Παπαγιαννοπούλου)
Καλά στο έμπα, αλλά στο έβγα δεν μπόρεσαν να ρίξουν τα ρολά, να τους μπαγλαρώσουν, να τους κάνουν ένα ελαφρύ κλίσμα και μετά να τους επιστρέψουν στον κ. Τόσκα που τους προστατεύει;
Τι να πω… Και το ΥΕΘΑ μπαχαλοκρατείται;


Τρομοκρατία;
Τα διαδοχικά λάθη της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΕΘΑ, οι ανεπανάληπτες γκάφες και αυταρχισμοί της στη διαχείριση του θέματος πώλησης πυρομαχικών στην Σ. Αραβία έδωσαν την ευκαιρία, σε καραδοκούντες κακόπιστους να χύσουν το δηλητήριό τους κατά της ΓΔΑΕΕ.
Προκαλούν έτσι μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση των στελεχών της που κινήθηκαν άψογα ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργούν ένα κλίμα σκανδαλολογίας, επικειμένου του εκσυγχρονισμού των F16, επιχειρούντες να πείσουν ότι και σήμερα δίνοντας τα ίδια όπως στην εποχή των Ακογιάννων, Μεϊμαράκη, Βενιζέλου, Αντωνομπένηδων! Εδώ πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία που θα επέφερε κέρδη στη Χώρα αν δεν συνέβαιναν αυτοί οι ερασιτεχνισμοί.
Εφόσον στον χορό μπήκε η Δικαιοσύνη αναμένουν να δούμε και τη λεβεντιά του κ. Καμμένου.
Είμαι υποχρεωμένος, όμως, να υπενθυμίσω ότι ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος που ηγείται της εκστρατείας κατά Καμμένου ήταν εκείνος που έκανε το ίδιο υπέρ Άκη στην Εξεταστική Επιτροπή του τραγικού Τραγάκη (2005). Εξέδωσε μέγιστα και μανιφέστο θριαμβολογίας μετά την πανηγυρική “αθώωση” του Άκη. Η εξέλιξη άλλα έβγαλε. Καλλίτερα θα ήταν αν αντί του κ. ΑΛ να ενεργούσε ένας άλλος, νεώτερος, πολιτικός χωρίς τα πεπραγμένα του πρώτου. Θα ήταν πιο αξιόπιστος.

Τι γίνεται εδώ;
Είθισται να γίνονται ανακλήσεις αποστράτων αξιωματικών, κυρίως γιατρών, για να καλύπτουν τις ανάγκες αλλά και τις προβλεπόμενες θέσεις στο 401 ΓΕΝ, το ΝΙΜΤΣ, ΜΤΣ κ.λπ.
Μέχρι πέρσυ απαιτείτο μόνο η απόφαση του ΥΕΘΑ. Σήμερα, κάποιος ευφυής εισηγήθηκε να λαμβάνονται υπογραφές από ΥΠΕΣΩΤ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κα.
Όπου να ‘ναι θα ζητήσουν και υπογραφή Αρχιεπισκόπου.
Κύριε Βίτσα, παρακαλώ ασχοληθείτε… Είναι επείγον.

Κινέζοι στο Πολεμικό Μουσείο

Τμήμα του Πανεπιστημίου Εθν. Άμυνας της Κίνας υπό τον Υποστράτηγο Wang Su.

6 επιτελείς και 49 σπουδαστές επεσκέφθηκαν το πολεμικό όπου και εθαύμασαν τα εκθέματα. Άντε και του χρόνου να μας έλθει όλο το Πανεπιστήμιο και τα Παραρτήματά του.

Στο Ισραήλ για την Blueflag

δηλαδή τη μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση ταξίδευσε ο Α/ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου, ως επίσημος προσκεκλημένος (13-14 Νοεμβρίου). Προετοιμάζει τελετουργικά την Ελληνική ΗΝΙΟΧΟΣ και μαζεύει πληροφορίες.

Γιορτή των ΕΔ


Χρόνια Πολλά. Κρατάτε γερά… Έρχονται καλλίτερες ημέρες.

COMMENTS

loading...
Όνομα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ_ΣΤΡΑΤΟΥ,53,ΑΛΒΑΝΙΑ,34,ΑΜΥΝΤΙΚΗ_ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,40,ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ_ΑΠΟΨΕΙΣ,167,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,57,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,17,ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ_ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,51,ΔΙΕΘΝΗ_ΣΚΗΝΗ,169,ΕΘΝΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΕΘΝΙΚΗ_ΦΡΟΥΡΑ,13,ΕΙΔΙΚΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,57,ΕΛΔΥΚ,4,ΕΝΟΠΛΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ,345,ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ,59,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,345,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ,17,ΕΦΕΔΡΕΙΑ,23,ΗΠΑ,76,ΙΣΤΟΡΙΑ,65,ΚΥΠΡΟΣ,182,ΛΙΜΕΝΙΚΟ,47,ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ,21,ΝΑΤΟ,46,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,3,ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ,112,ΠΟΛΕΜΙΚΗ_ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ,322,ΠΟΛΕΜΙΚΟ_ΝΑΥΤΙΚΟ,235,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,14,ΡΩΣΙΑ,49,ΣΚΟΠΙΑ,53,ΣΤΡΑΤΟΣ_ΞΗΡΑΣ,80,ΤΟΥΡΚΙΑ,467,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,36,ΥΕΘΑ,65,ΥΠΕΞ,35,
ltr
item
ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ: Έρχονται Ιάπωνες για νέο πυροσβεστικό αεροσκάφος! Ο Κ.Φράγκος αποκαλύπτει στους Διαξιφισμούς
Έρχονται Ιάπωνες για νέο πυροσβεστικό αεροσκάφος! Ο Κ.Φράγκος αποκαλύπτει στους Διαξιφισμούς
https://4.bp.blogspot.com/-AzbdW3Vz53Q/WhQEiM5iGfI/AAAAAAACnAY/pwes9T520HYiATYP1xtYfV1_3tDmWZe5ACLcBGAs/s640/Screenshot_5.png
https://4.bp.blogspot.com/-AzbdW3Vz53Q/WhQEiM5iGfI/AAAAAAACnAY/pwes9T520HYiATYP1xtYfV1_3tDmWZe5ACLcBGAs/s72-c/Screenshot_5.png
ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ
https://ethnosimo-gr.blogspot.com/2017/11/blog-post_506.html
https://ethnosimo-gr.blogspot.com/
https://ethnosimo-gr.blogspot.com/
https://ethnosimo-gr.blogspot.com/2017/11/blog-post_506.html
true
3438080979382532619
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy